Besplatna škola aikida 2017

Letnja aikido škola – od 1. do 31. avgusta 2017.

Istraživanja pokazuju da nedostatak kretanja u savremenom društvu izaziva niz negativnih posledica koje narušavaju naše zdravlje. Kaže se da vežbanje može zameniti mnoge lekove, ali da nijedan lek ne može zameniti vežbanje.

Aikido trening je umerena fizička aktivnost. Njegov cilj je lični napredak, a njegov rezultat individualno postignuće. Zato svako može raditi aikido najbolje. Naravno, ne bolje od svih na svetu, već najbolje za njega samog.

Za mesec dana nije moguće naučiti aikido jer su za to potrebne godine. Ne možemo vas obučiti ni za efikasnu samoodbranu jer su za to potrebni posebna selekcija i poseban način treninga. Naš cilj je da vas ubedimo da steknete dobru naviku i da se rekreativno bavite sportom, a ništa vas ne košta da probate aikido od 1. do 31. avgusta 2017. godine.

OVAJ PROMOTIVNI PERIOD JE BESPLATAN I NAMENJEN JE STARIJIMA OD 16 GODINA.

Program

Tim aikido kluba Centar kreirao je poseban jednomesečni program namenjen ljudima koji žele da se upoznaju s aikidom. Svaki trening počinje vežbama disanja uz objašnjenje tehnika disanja kao načina za smanjenje neuromišićne napetosti. U pripremnom delu treninga uz osnovne vežbe oblikovanja uvežbavaju se aikido kretanja, osnovni udarci i padovi. U okviru glavnog dela treninga uče se tehnike, kombinovanom analitičko-sintetičkom metodom, dok se u završnom delu treninga izvode vežbe za razvoj opštih fizičkih sposobnosti s akcentom na repetitivnoj snazi i fleksibilnosti. Kraj treninga posvećen je analizi rada i odgovoru na pitanja.

Na kraju letnje škole polaznici će naučiti:

  1. Osnovne padove
  2. Osnovne stavove i kretanja
  3. Tehnike za polaganje prvog zvanja u aikidou.

Kada je reč o opštim fizičkim sposobnostima, očekivani efekat nakon mesec dana treniranja jeste poboljšanje u rasponu od 10 do 20%.

Aikido može biti optimalna fizička aktivnost. Može biti lek protiv stresa. Može biti dobro druženje. Može biti efikasna samoodbrana. Može biti i japanska borilačka veština koja telo i duh dovodi do harmonije. Aikido može biti još mnogo toga, ali... MORATE DA TRENIRATE pa posle možemo da pričamo o tome šta je aikido za vas.

TERMINI i LOKACIJA

Utorak i četvrtak od 21 do 22 časa Nedelja od 12 do 13 sati.

Treninzi se održavaju u klimatizovanoj sali.

Adresa: Sjenička 1, Vračar, Beograd.

OPREMA ZA TRENING

  1. Bela majica kratkih rukava
  2. Donji deo trenerke
  3. Papuče za prelazak iz svlačionice u salu.

Nakon treninga postoji mogućnost korišćenja tuševa.

PRIJAVA

Prijavite se za letnju školu popunjavanjem sledećeg kratkog formulara: FORMULAR ZA PRIJAVU

Fotografije sa prethodno održanih besplatnih aikido škola:

Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido Ništa te ne košta da probaš aikido

Srpski
English