Upis u_tokuAikido klub Centar tokom septembra prima nove članove. Uslovi za vežbanje u našem klubu su da ste stariji od 16 godina i da imate dobru volju. Nije potrebno prethodno iskustvo, snaga, kondicija ni predznanje o borilačkim veštinama. Tokom deset godina rada tim naših trenera je konstruisao i usavršio program za rad sa odraslima. U grupi za početnike učimo osnovne elemente aikida i savladavanje aikido tehnika, razvijamo i održavamo osnovne fizičke sposbnosti pre svega snagu, izdržljivost i gipkost.

Kada se savlada osnova, prelazi se u grupu u kojoj vežbaju iskusniji vežbači. Na treninzima se usavršavaju tehnike i održavaju se fizičke sposobnosti. Cilj naših treninga je da se kroz umereno fizičko vežbanje, i principe koje nudi aikido, postigne adekvatan razvoj psihofizičkih sposobnosti neophodnih za bolji, zdraviji i harmoničan život u današnjem društvu.

Aikido može biti optimalna fizička aktivnost. Može biti lek protiv stresa. Može biti dobro druženje. Može biti efikasna samoodbrana. Može biti i japanska borilačka veština koja telo i duh dovodi do harmonije. Aikido može biti još mnogo toga, ali MORATE DA TRENIRATE (pa posle možemo da pričamo o tome šta je aikido za vas).

Srpski
English